کارگاه دارالفنون | مجید مجیدی : در دنیای دیجیتال، خلاقیت کارگردان به عنوان یک هنرمند فراموش میشود
ویدیوهای بیشتر
مجید مجیدی در سومین روز از سیوششمین جشنواره جهانی فیلم فجر به هنرجویان کارگاه «کارگردانی» توصیه کرد برای ساخت فیلمهای بهتر در فضای واقعی قرار بگیرند و سعی کنند مردم و محیط اطرافشان را بشناسند.
به گزارش ستاد خبری سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر، کارگاه آموزشی «کارگردانی»، شنبه یکم اردیبهشت با حضور مجید مجیدی نویسنده و کارگردان سینما در سالن ۳ پردیس چارسو برگزار شد.
مجیدی با اشاره به تجربه فیلمسازی در شهر بمبئی گفت: «این اثر اولین فیلمی است که آن را به شکل دیجیتال فیلمبرداری کردم. هرچند دنیای دیجیتال امکانات خوبی را در اختیار فیلمساز میگذارد و به شما این امکان را میدهد که موقعیتهایی را که در دنیای واقعی قابل دسترس نیستند به تصویر بکشید ولی ممکن است شما را از روح و جانمایه فیلم دور کند.»
کارگردان «آن سوی ابرها» ادامه داد: «من کارگردان نسل سینمای آنالوگ هستم، بنابراین این تفاوت را بیشتر احساس میکنم. نگرانی من بیشتر به خاطر این است که به نظر میرسد در دنیای دیجیتال، خلاقیت کارگردان به عنوان یک هنرمند فراموش میشود و سینما شبیه به کلاژی میشود که همه تصویرهایش دیجیتالی است.»
مجیدی توضیح داد: «در فضای دیجیتال انگار قرار نیست که کارگردان دیگر به خودش زحمت بدهد مردم، فرهنگها و جهان پیراموناش را بشناسد در حالی که فیلمسازی در محیط واقعی این امکان شناخت را برای بازیگر، فیلمبردار و همه عوامل فیلم فراهم میکند.»
این نویسنده و کارگردان ایرانی درباره ساخت فیلم در هند گفت: «چندین مرتبه تهیهکنندگان هندی پیشنهاد ساخت فیلمی در هند را به من دادند، اما برایم ریسک بزرگی بود چون با فرهنگ هندیها آشنایی عمیقی نداشتم. فرهنگ مردم هند به فرهنگ ما نزدیک است اما باید عمیقتر با آنها آشنا میشدم تا بتوانم فیلمی باورپذیر بسازم. برای شروع تمام گروه فیلمم را از سینمای هند انتخاب کردم و فقط یکی از دستیارانم را از ایران با خودم بردم. دومین چالش مهمم، انتخاب بازیگر بود و چالش بعدی زبان بود.»
مجیدی ادامه داد: «تهیهکننده به این دلیل که بازار جهانی فیلم برایش مهمتر از بازار آن در کشور هندوستان بود پیشنهاد داد که فیلم را به زبان انگلیسی بسازیم. در ابتدا من هم قبول کردم چون فکر میکردم مردم هند به راحتی به زبان انگلیسی صحبت میکنند اما بعد از ورود به کوچه و بازار متوجه شدم مردم کوچه و بازار هندوستان به زبان هندی صحبت میکنند بنابراین تهیهکننده را قانع کردم که فیلم را به زبان هندی بسازیم و مترجمی پیدا کردم که زبان هندی و فارسی را خوب بداند و بتواند مفاهیم را منتقل کند.»
او درباره سینمای بالیوود گفت: «سینمای بالیوود مشخصات منحصربهفرد خودش را دارد و اگر بخواهیم در گیشه سینمای هند موفق باشیم باید آنها را رعایت کنیم، مثلن این که همیشه باید از ستارههای هندی در فیلمها استفاده کرد، قهرمانان فیلم حتمن باید مرد باشند و چند ترانه باید در فیلم خوانده شود تا فیلم بفروشد البته برخی تلاش کردهاند که فیلمهای هنری هندی بسازند اما این فیلمها در گیشه موفق نبودهاند.»
مجید مجیدی ادامه داد: «هندیها استودیوهای عظیم ساخت فیلم دارند و همه چیز را در پلاتو میسازند، اما به تهیهکننده گفتم که میخواهم فیلمم را در فضای واقعی کار کنم آن هم فیلمی که ۷۰ درصد آن در فضای خارجی میگذشت.»
کارگردان فیلم «بچههای آسمان» ادامه داد: «بمبئی شهر بسیار شلوغی است و کسانی که تجربه حضور در این شهر را دارند میدانند که چقدر فیلمبرداری در آن سخت است چون این شهر به شدت شلوغ است و همه با هم بوق میزنند. من میخواستم فیلمم را در فضای واقعی بسازم به همین دلیل در یک پروسه هفت، هشت ماهه لوکیشنهایم را در دل بمبئی انتخاب کردم.»
بیشتر ببینید:
کارگاه فیلمنامهنویسی نغمه ثمینی | لینک تماشا
کارگاه فیلمنامهنویسی مهران کاشانی | لینک تماشا

شاید دوست داشته باشید
نقد فیلم «خورشید»: «ملموس و نزدیک مانند بچههای آسمان» | Sun Children Review; Venice 2020 COMPETITION
مجید مجیدی در گفتوگو با «فرد فیلم رادیو» از خورشید میگوید | Majid Majidi talks about Sun Children in Venice 2020
نشست خبری فیلم «خورشید» از آثار حاضر در بخش اصلی ونیز ۲۰۲۰ | Sun Children Press Conference; Venice 2020 Competition
آیا ونیز برای انتخاب «خورشید» از اختیارات دبیر استفاده کرد؟
بهترین سکانسهای پرویز پرستویی به مناسبت تولد ۶۴ سالگیاش | Parviz Parastouei’s 10 best scenes on his 64th birthday
اختتامیه سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر | «هتتریک» با دو سیمرغ موفقترین فیلم جشنواره
انتخاب سردبیر
اندازههای خودم را میدانم | گفتوگوی خسرو نقیبی با سیروان خسروی دربارهی بازیگری

در این گفتوگوی مفصل چهلدقیقهای، سیروان خسروی که با ایفای نقش نخست سریال #حرفه_ای (بیرون از فضای موسیقی که در آن ستاره است) در کانون توجه سینماییها نیز قرار گرفته، رودرروی خسرو نقیبی سردبیر آرتتاکس نشسته و برای اولینبار در یک گفتوگوی سینمایی، به تمام سؤالها، ابهامات و انتقادات دربارهی این سمت کارنامهی حرفهایاش پاسخ داده است.
سیروان در این گفتوگو میگوید خودش را در ورود به سینما نابازیگر میدانسته، جای کسی را تنگ نکرده و قرار هم نیست به صورت تماموقت بازیگری را ادامه دهد؛ چرا که هنوز در عرصهی موسیقی بلندپروازیهایی دارد و مهمترین دغدغهاش آنجاست. در این گفتوگو میتوانید سمت دیگر چهرهی این آرتیست را ببینید؛ سطح دانستههاش از سینمای ایران و جهان، تلاشی که برای رسیدن به یک نقش کرده و البته پیشینه و آیندهاش با سینما و نسبت به آن.
این گفتوگو محصول اختصاصی آرتتاکس است و بازگشت ما به تولیدات تصویری پس از دو سال رخوت حاصل از همهگیری کرونا.
از مجموعه تحلیلگران عصر ارتباطات بیشتر ببینید:
کیدتاکس Kidtalks.ir | کیدتاکس رسانه تصویری کودکان و نوجوانان
تکتاکس Techtalks.ir | اولین رسانه تصویری فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران
آنونس
تریلر فیلم قهرمان | از تازهترین فیلم اصغر فرهادی بیشتر ببینید

نسخهی ایرانی تریلر فیلم قهرمان ساختهی مسعود رفیعزاده که در آن جزئیات بیشتری از داستان و تصاویر تازهتری از فیلم را میتوانید تماشا کنید
تریلر فیلم قهرمان به کارگردانی اصغر فرهادی
اکران در سینماهای سراسر ایران
ساخت آنونس: مسعود رفیعزاده
#قهرمان
آنونس
انتشار اولین تیزر از پشتصحنهی«خائنکشی» همزمان با زادروز هشتاد سالگی مسعود کیمیایی

انتشار اولین تیزر از پشتصحنهی«خائنکشی» همزمان با زادروز هشتاد سالگی مسعود کیمیایی
اولین تیزر از پشتصحنهی سیامین فیلم مسعود کیمیایی«خائنکشی» به تهیهکنندگی علی اوجی همزمان با زادروز هشتاد سالگی مسعود کیمیایی
«خائنکشی» سیامین فیلم مسعود کیمیایی به تهیهکنندگی علی اوجی همزمان با زادروز این هنرمند منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی فیلم، داستان آخرین فیلم مسعود کیمیایی رفاقت و گذری به ماجرای ملی شدن صنعت نفت دارد که سکانسهای مربوط به این رخداد تاریخی در روز ۲۹ اسفندماه همزمان با روز ملی شدن صنعت نفت فیلمبرداری و به پایان رسید
امیر آقایی، پولاد کیمیایی، پانتهآ بهرام، سارا بهرامی، اندیشه فولادوند، حمیدرضا آذرنگ، سام درخشانی، نرگس محمدی، رضا یزدانی، الهام حمیدی، نسیم ادبی، فریبا نادری، شکیب شجره، پردیس پورعابدینی با حضور فرهاد آئیش، سعید پیردوست، امیررضا دلاوری، ایوب آقاخانی، سام نوری، امیرکاوه آهنینجان ، ایلیا کیوان، امیرحسین نوروزبیگی و کیانوش گرامی و هنرمندی مهران مدیری بازیگرانی هستند که در آخرین ساخته مسعود کیمیایی نقشآفرینی کردهاند.
نخستین تصویر از مهران مدیری در فیلمِ مسعود کیمیایی
ساخت تیزر شهیار کبیری
از مجموعه تحلیلگران عصر ارتباطات بیشتر ببینید:
آرتتاکس را در توئیتر، تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
کیدتاکس Kidtalks.ir | کیدتاکس رسانه تصویری کودکان و نوجوانان
تکتاکس Techtalks.ir | اولین رسانه تصویری فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران