میرکریمی اعلام کرد: الیور استون در تهران | در ۶ دقیقه ببینید در نشست خبری سیوششمین جشنواره جهانی فیلم فجر چه گذشت؟
در حالیکه کمتر از یک هفته به آغاز جشنوارهی جهانی فیلم فجر باقیمانده است سهشنبه ۲۲ فروردین نشستخبری این جشنواره با حضور سیدرضا میرکریمی، دبیر جشنواره، برگزار شد.
میرکریمی که برای سومین دوره دبیری این جشنواره را عهدهدار است؛ در ابتدای نشست خبری جشنواره جهانی فیلم فجر از تلاش چهارسالهای که برای پاگرفتن این جشنواره، به عنوان جشنوارهای مستقل سخن گفت. میرکریمی در ادامهی صحبتهایش اضافه کرد :« سال گذشته مدیران فیاپف به ما اعلام کردند که این جشنواره در حد گرفتن رتبه A هست و میتواند جزو ۱۵ جشنواره مهم دنیا باشد اما فقط یک مشکل کوچک برای استمرار این جشنواره باکیفیت استاندارد آن است و امسال باز هم نماینده فیاپف به جشنواره میآید.»
میرکریمی در ادامهی صحبتهایش به تلاش این جشنواره به عنوان نمایندهی سینمای ایران برای دوستیابی تاکید کرد و از حضور ۱۲۰ فیلم از ۵۴ کشور خبر داد. در ادامهی این جلسهی پرسش و پاسخ او دربارهی فیلم افتتاحیهی جشنواره، «در میان ابرها» ساختهی مجید مجیدی، و عدم حضور «به وقت شام» توضیحاتی ارائه داد. میرکریمی از عدم تمایل سازندگان «به وقت شام» برای شرکت در جشنواره گفت و ادامه داد:« سازندگان این اثر تمایل داشتند که اثرشان برای اکران نوروزی آماده شود و به همین دلیل این فیلم امکان حضور در جشنواره را نداشت.»
در ادامهی نشست خبری جشنواره جهانی فیلم فجر میرکریمی از حضور افراد معتبر در این دوره از جشنواره از جمله الیور استون خبر داد. سوالاتی نیز در مورد عدم حضور آخرین اثر اصغر فرهادی، «همه میدانند»، در جشنواره از میرکریمی پرسیده شد و میرکریمی در جواب گفت:«شرکت پخشکننده اعلام کرد که برای جشنواره کن هم به سختی آماده میشود و چون قرار بود آنجا هم باشد، امکان حضور در اینجا نبود.»

شاید دوست داشته باشید
شهاب حسینی در نشست خبری فیلم «شین» | از حمله به مسعود کیمیایی تا علت حضور در فجر
در جشنوارهی ۳۸ فیلم فجر | پوریا رحیمی سام در نشست خبری من میترسم: ببخشید که پر سر و صدا نیستیم!
در جشنوارهی ۳۸ فیلم فجر | سودابه بیضایی در نشست خبری تعارض: سینمای این روزها فقیر است
در جشنوارهی ۳۸ فیلم فجر | ابراهیم حاتمیکیا در نشست خبری خروج: گناه ما چیست که فیلم میسازیم؟
در جشنوارهی ۳۸ فیلم فجر | امیرعباس ربیعی در نشست خبری لباس شخصی: برای سانسور به ما فشار آوردند
در جشنوارهی ۳۸ فیلم فجر | نوید محمودی در نشست خبری مردن در آب مطهر: افغان موفق ماییم که فیلم میسازیم
خبر
نخستین عکس از تفریق با حضور ترانه علیدوستی

نخستین عکس از تفریق با حضور ترانه علیدوستی
ترانه علیدوستی نخستین عکس صحنه از فیلم تفریق تازهترین ساختهی مانی حقیقی را در اینستاگرام خود منتشر کرد.او در این فیلم همبازی نویدمحمدزاده است. علیدوستی درکنعان و پذیرایی ساده دو تجربهی بازی جلوی دوربین حقیقی را دارد که هر دو از تحسینشدهترین بازیهای این بازیگر گزیدهکار است. علیدوستی پس از یک دوری طولانی از سینما، سال گذشته اورکا را بازی کرد و سپس در «تفریق» مقابل دوربین رفته است.
TaranehAlidoosti posted the first photo of the scene from the #Subtraction, the latest movie of ManiHaghighi, on her Instagram. He is the co-star of NavidMohammadzadeh in this film. Alidoosti after a few years away from the cinema, played Ourka last year and then went in front of the camera in Subtraction
آرتتاکس را در توئیتر، تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
کیدتاکس Kidtalks.ir | کیدتاکس رسانه تصویری کودکان و نوجوانان
تکتاکس Techtalks.ir | اولین رسانه تصویری فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران
ستارهها
آرزوی ۲۰ بازیگر برای سال ۱۴۰۰

آرتتاکس تقدیم میکند: متنی از خسرو نقیبی به روایت ۲۰ بازیگر سینما و نمایش ایران در سرآغاز سال ۱۴۰۰
کمتر کسی باور میکرد ماجرای ما و کرونا اینهمه طولانی شه. سالی که گذشت برای ما مردم سال سختی بود. یکسال دور از اون زندگی عادی که بهش عادت داشتیم. یک سال دور از سالنهای سینما و تئاتر و کنسرت و گالری. سالنهایی که روزی محل قرارهای ما بودند و برای اهل هنر محل معاش، و برای همه، بهانههایی برای سرخوشی، به یکباره بسته شدند.
حالا یکسال گذشته، سال تازه رو عدهای سال نخست قرن جدید میدونن، یا حداقل دلشون میخواد همهی این نحسی رو پشت همین سالی که گذشت جا بذارن. و چه زمانی بهتر از سرآغاز سال نخست یک قرن برای آرزو کردن. آرزوی سلامتی برای همه، آرزوی دل خوش و احسنالحال که چهقدر محتاجشیم. آرزوی کنار هم نشستن بدون نگرانی و فاصلهگذاری اجتماعی. آرزوی بازگشایی اماکن فرهنگی، برای دوباره گردهم جمعشدن، دوباره خندیدن، دوباره گریهکردن، دوباره فکر کردن، و دوباره با هم بودن.
دلم میخواد دوباره تو سالن سینما کنار کسی که دوسش دارم بشینم و به پردهی سینما خیره بشم. نه با دوتاصندلی فاصله. نه رو کاناپهی خونه. توی سالن سینمایی که با هم عاشق سینما شدیم. توی سالنهای نمایش. کنار هم، نفسبهنفس تماشاگر اجرا کنم و ببینمشون که کیپ هم نشستن و دارن لذت اجرای در لحظه رو میبرن. تو سالنهای کنسرت، تو گالریها، تو هرجایی که بوی فرهنگ میده، تنگاتنگ هم و بدون ماسک.
این آرزوی ماست برای سال ۱۴۰۰ . سال بدون کرونا. سالی که دوباره بتونیم خودمون باشیم.
سال نو مبارک
/به یاد آنها که امسال از میانمان رفتند
و تقدیم به شما که دوام آوردید…/
سپاس آرتتاکس از:
وحید آقاپور
مجید آقاکریمی
فرهاد آییش
شیدا خلیق
نهال دشتی
نیما رییسی
نازنین سهامیزاده
فرزانه سهیلی
شکیب شجره
مائده طهماسبی
نادر فلاح
گیتی قاسمی
فریبا کامران
احسان کرمی
آیه کیانپور
سهیلا گلستانی
فریدون محرابی
امین میری
افشین هاشمی
سیدجواد یحیوی
متن: خسرو نقیبی
موسیقی: کریستف رضاعی (قطعهی مینا از آلبوم «کنعان»)
به کوشش علی رفتاری
مدیر بصری: گلبو فیوضی
تدوین: مرتضا بطحایی
از مجموعه تحلیلگران عصر ارتباطات بیشتر ببینید:
آرتتاکس را در توئیتر، تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
کیدتاکس Kidtalks.ir | کیدتاکس رسانه تصویری کودکان و نوجوانان
تکتاکس Techtalks.ir | اولین رسانه تصویری فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران
سینمای ایران
همهچیز برای فروش | سلسله یادداشتهایی از محمدحسین گودرزی

همهچیز برای فروش
چندخط پایینتر، مرور سینمای دههی نود به اتمام میرسد. حالا که دههی غریب نود را پشت سر گذاشتهاید و احتمالن علاقهای به خاطرهبازی با این دهه ندارید، ما هم این «رجوع به گذشته» را، که یکی از رویکردهای مهم فیلمهای دههی نود بود، به سرانجام میرسانیم. «نوستالژی» احتمالن مهمترین کلیدواژهایست که سرمایهگذاران فیلمها از دههی نود با خودشان به 1400 آوردهاند. در دههی نود، تماشاگران به فیلمهایی با حسوحال دهههای قبل علاقهی زیای نشان دادند. «مطرب»، «هزارپا»، «نهنگ عنبر 1 و 2» و «مصادره» مهمترین مصادیق رگهی نوستالژی در فضای فیلمها هستند. حالا به همهی تهیهکنندهها ثابت شده که یادکردن از خوانندههای قدیمی، پاتوقهای جمعوجور قبل از انقلاب، نمایش سؤال و جواب از نسبتی که سرنشینان خودرو با هم دارند، زندهکردن نگاه سختگیرانه به دستگاههای پخش فیلم و چنین مسائلی تأثیر بسیار زیادی در فروش فیلمها دارد. بررسی جامعهشناسانهی این اتفاق هم میتواند خروجی مهمی داشته باشد. چه میشود که جامعهی ایرانی در دههی نود، شوق پرشتابی نسبت به نوستالژی پیدا میکند؟ آیا جواب این سؤال هم به اقتصاد، تورم، بیکاری و تحریم برمیگردد؟ آیا وقتی چیزی از خوشحالی کف خیابان برجام باقی نماند، آخرین روزنهی امید هم ازبین رفت و رجوع به گذشته، شد تنها دوای جمعی؟ منظورم این است که آیا رفتارشناسی تماشاگران سینمای دههی نود ایران، ما را به بخشی از یک ترانهی دههی نودی، «وقتی آینده عجیبه، به گذشته برمیگردی»، هدایت میکند؟ نوستالژی بهیکباره در فضای مجازی هم مهم شد. عناوینی نظیر «10خاطره که فقط دههی شصتیها متوجه میشوند» سرایت کرد به خیلی از صفحههای پرطرفدار مجازی. شاید جامعهشناس یا روانشناسی این رویکرد سینمای دههی نود را یک مکانسیم دفاعی بداند. به این معنا که همانطور که فردی که مدتیست از طرف کسی دوست داشته نمیشود، با بازکردن چمدان یادگاریهایش میرود به سالهایی که از نظر کسی مهم بوده و غرق میشود در روزهایی که کسی دوستش داشته، اعتمادبهنفسش را بازیابی میکند، ایرانیهای این سالها هم به این مکانیسم چنگ زده باشند. بههرحال این قصه انقدرها هم عمیق نیست. چون حداقل یک وجه سینمایی غیرقابلانکار دارد: فیلمسازان برای کسب مجوز نمایش برخی اختلافهای اعتقادی و سبک زندگی، مجبور شدند به سالهای قبل یا حتا مثل مطرب و مصادره به کشورهای دیگری بروند. چه خاطرهدرمانی باشد، چه محصول ممیزیهای شدید، بههرحال «نوستالژی» یک عنصر فروش و توجه مهم در سینمای دههی نود بود.
سری مرور دههی نود، در اینجا و با نوستالژی به پایان رسید. چه کنم که مجالی برای نوشتن از رشد امیدوارکنندهی مستند و فیلم کوتاه در این دهه پیدا نشد و ترس از اینکه در ساعتهای اولیهی سال جدید، نوشتن از فضای نقد و دگرگونیهای مهم آن در دهه نود، برای خوانندگان این سری، خستهکننده باشد، منصرفم کرد از پرداختن به این ماجرا. فقط کوتاه بگویم و به خاطر بسپاریم که مهمترین تحول فضای نقد و مطبوعات در دههی نود، ازدسترفتن مراجع مکتوب سینمایی درنظر مخاطبان سینما بود. به این معنا که در این دهه، هرکس بهجای خواندن آرای مختلف در نشریات و روزنامهها، تصمیم گرفت که منتقد (یا منتقدان) موردعلاقهاش را در صفحهی اینستاگرام دنبال کند. و به این ترتیب، فضای نقدخوانی درنهایت دموکراسی به یک فضای چندتکه تبدیل شد. حالا این مخاطب است که اگر فیلمی را دوست دارد، منتقدی را دنبال میکند که او هم آن فیلم را دوست داشته باشد. مزایا و آفتهای این فضا هم که واضح است.
این بود آخرین شماره و قسمت از قرار دهروزهی ما. نمیدانم همهی ده روز آخر اسفند را با آرتتاکس همراه بودهاید یا از وسط مسیر، به این سری اضافه شدهاید. همهی مطالب مرور دههی نود را میتوانید یکجا در سایت آرتتاکس بخوانید. امیدوارم این چند شماره، کمی به دستهبندی فیلمها و خاطرات دههی نودتان کمک کرده باشد. دستهبندی و نوستالژی و جستوجوی زمان ازدسترفته را فراموش کنید، حالا که پنجرهها را باز کردهاید. اینکه ترمه درآخر نادر یا سیمین را انتخاب کرده را رها کنید. گلدانها را بیارید، جلوی چشمتان باشند. همهی این ده روز، سعی کردم از شما پنهان کنم که خودم هم با بعضی از این کمدیها خندیدهام. شمارندهی سال و دهه و قرن را ببینید که همگی روی صفر تنظیم شدهاند. و با خیلی از فیلمها بغض کرده بودم. «این یک نفس عزیز را خوش میدار» من هنوز هم بهانههای مهمی برای دوستداشتن سینمای ایران دارم.
رضا عطاران،سینمای اجتماعی و غلامرضا تختی | سلسله یادداشتهایی از محمدحسین گودرزی
از مجموعه تحلیلگران عصر ارتباطات بیشتر ببینید:
آرتتاکس را در توئیتر، تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
کیدتاکس Kidtalks.ir | کیدتاکس رسانه تصویری کودکان و نوجوانان
تکتاکس Techtalks.ir | اولین رسانه تصویری فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران
محبوبترینها
- سینمای جهان2 هفته پیش
مارگو رابی: دوست دارم نسخهی کامل جوخهی انتحار اکران شود
- آنونس2 ماه پیش
تریلر سریال میر از ایستتاون |Mare of Easttown
- آنونس4 هفته پیش
اولین تریلر فیلم مسافران با بازی کالین فرل
- آنونس1 ماه پیش
آخرین تریلر انجمن عدالت نسخهی زک اسنایدر | Justice League 2021 Official Trailer
- آنونس6 روز پیش
جدیدترین تریلر مینیسریال لوکی| Loki Miniseries Official Trailer
- آنونس3 هفته پیش
اما استون در نقش کروئلا | جدیدترین تریلر فیلم کروئلا
- خبر1 ماه پیش
نخستین عکس از «خانهی گوچی» | First look:House of Gucci
- تلویزیون1 هفته پیش
دوستان از این هفته دور هم جمع میشوند!|آغاز تصویربرداری گردهمآیی جدید سریال فرندز