

سینمای ایران
نقد فیلم «لتیان»: پتانسیلِ نشدن | Latian Review: The Potential of Nothingness
نقد فیلم لتیان | نوشتهی گلبو فیوضی، عضو حلقهی منتقدان آرتتاکس، برای فیلم «لتیان» به کارگردانی علی تیموری و با بازی امیر جدیدی، پریناز ایزدیار، سارا بهرامی، علیرضا ثانیفر، ستاره پسیانی و حسن معجونی.
دربارهی «لتیان» | پتانسیلِ نشدن
از همان سکانسهای ابتدایی در فضای جاده و دیالوگهای کوتاه و پُر رمزوراز، گمان میبری که با فیلمی در حالوهوای فیلمهای فرهادی طرف هستی. سینمایی تأثیرگذار بر دههی اخیر ایران که به سینمای فرهادی معروف است. سینمایی قصهگو که همیشه رودستی در جیب دارد و آخر بسیاری از داستانها، بی نتیجهی قطعی، آدمهاش را رها میکند در داستان؛ چیزی شاید بیشتر شبیه به زندگی. اما اینجا در فیلم «لتیان» که اسم بسیار خوبیست و بیاستفاده مانده است، ما با ترکیب پروپیمان بازیگرها و تصویربرداری خوب و قابهای درست در بیداستانی غوطهور میشویم. «لتیان» در لبهی اتفاقافتادن میایستد و هیچ صحنهی دراماتیکی در ذهن ماندگار نمیکند. از قضا که پیرنگ داستان پتانسیل خوبی در تبدیلشدن فیلم به «بازنگری تاریخی یک نسل» دارد. مردی که رها کرده و حالا پشیمان برگشته و در پی جبران است. دستوپازدن برای دوبارهداشتن چیزی که پیش از این از آن تو بوده است. اما چیزی که ما میبینیم، تلاش نوجوانانه و منفعلانهی جمعیست برای تصاحب هیچ. کاراکترها هیچ کدام به شخصیتی بهیادماندنی در ذهن تبدیل نمیشوند که حتا بعد از گذشت چند روز از تماشای فیلم یادت بیاید که فلان کاراکتر چه ویژگی منحصربهفردی داشت. یک مرد مست، یک مرد سنتی وسواسی، یک مرد عاشقپیشه و هنرمند و از آن طرف سه زن که هرکدام میتواند جای دیگری بازی یا حتا زندگی کند.
در کنار مطالعهی نقد فیلم لتیان ببینید:
اسم فیلم را گذاشتهاند «لتیان»، سراغ سد لتیان هم رفتهاند و صحنهای را آنجا فیلمبرداری کردهاند اما مهمترین سکانس فیلم در خانه اتفاق میافتد. این دقیقن همانجاییست که داستان لطمه میخورد. اسمها با خودشان بار میآورند و نمیشود بیدلیل رهاشان کرد. همانطور که روابط و دلیل کنش متقابل کاراکترها درنیامده است. جغرافیا و فضایی هم که میتوانست در خدمت پیشبرد داستان قرار بگیرد، بیهوده و بیاستفاده مانده است. «لتیان» میتوانست طبق چیزی که در خلاصه داستان آمده سدی باشد در روابط آدمهای این داستان و خروشی که از کنش دلیلمند شخصیتها برآید؛ اما حالا فقط یک سد است. که حتا دلتنگی و حسرت را هم نشان نمیدهد. یک نشدن صرف که از خلال تصویربرداری چند شبنشینی، برای خودش رها شده. نه غیرت شاید، یا تعصب یا هر عارضهی روانی مورد نظر در کاراکتر اصلی مرد که تازهوارد جمع است باورپذیرست، نه عمق و قدمت روابط این جمع که سالهاست با هم معاشرند.
در کنار مطالعهی نقد فیلم لتیان ببینید:
از سویی دیگر، انتهای داستان، عجیبترین و بیدلیلترین انتهای ممکن است. کسی که قرار است دست به «اقدام فجیع» بزند، از اول داستان چرا هیچ نشانهای جز نشانههای رایج مردان سختگیر ندارد؟ چرا ناگهان پسری که پای تلفن برای مادرش از ناخوشی و اوضاع بد میگوید، میتواند در حد یک قاتل زنجیرهای، دیوانه و جانی شود؟ اگرچه سکانس پایانی، تأثیرگذار و انتقامجویانه از کار درآمده اما برای رسیدن به این پایان شیبی نیاز است. نمیشود ناگهان از مثل همیشه بودن و تنها با دو پلانِ اصلاح ریش زیر نور قرمز، به این باورپذیری رسید که چنین اکتی از این کاراکتر برمیآید. اگر چه که دیگران هم درست همینجا میایستند. کاراکترهای بلاتکلیفِ بیتاریخ. زن اصلی در آستانهی ازدواج با مردی که با سلیقهی شخصی و دوستانش همخوان نیست، هنوز مهر یا خشم همسر سابق را دارد و هیچ کاری نمیکند. دوست همراه زن در زندگی دهساله با همسرش ناخشنود است و دلش جای دیگر، اما هیچ کاری نمیکند. زن صاحبخانه تنهاست و با جمعهای جوانترها، خودش را در لواسان سرگرم میکند و او هم دوست دارد با مرد محبوب جمع باشد اما با آن که زبان تندتری دارد و مدام حرف میزند اما او هم هیچ کاری نمیکند. آنها در برزخی از نشدن، در نسلی در آستانهی آغاز میانسالی هستند و تنها کنشگر واقعی و چشم ناظر و منصف جمع، نوجوانی با یک دوربین عکاسی؛ که نه حرف میزند و نه وارد مناسبات آشفتهی روابط میشود. سبک و درونگرا برای خودش در حوالی این آدمها پرسه میزند، عکس میگیرد و موسیقی گوش میدهد.
نوشتهی گلبو فیوضی
Latian Review: The Potential of Nothingness
Right of the start, it feels like one of Asghar Farhadi’s movies. The kind of cinema that’s been the mainstream genre for the past decade.
Latian is a very good name but it’s pointless. You see the people and the pictures without any sense of a story. Latian feels like standing on the edge and there’s no dramatic memorable scene
The plot has the potential to be a revision of a generation. A man who left years ago and now he’s back to compensate his past mistakes and get back what was his. But what we see is a bunch of adults acting like teenagers for nothing
The last scene is vengeful yet there needs to be a proper pace. You can’t believe such act from this character just by shaving under a red light.
Latian could’ve been like it’s summary: A dam blocking the relationship between people and the creation of a reasonable act. Now it’s just something that doesn’t even show loss and regret. Just nothingness.
از مجموعه تحلیلگران عصر ارتباطات بیشتر ببینید:
آرتتاکس را در توئیتر، تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
کیدتاکس Kidtalks.ir | کیدتاکس رسانه تصویری کودکان و نوجوانان
تکتاکس Techtalks.ir | اولین رسانه تصویری فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران
شاید دوست داشته باشید
شیر در زمستان | نقد فصل چهارم سریال تاج و تخت/ The Crown
گامبی وزیر سریال سال ۲۰۲۰ | Top five Tv show of 2020
گلشیفته فراهانی و ترلان پروانه در جمع صد زن زیبای سال ۲۰۲۰ | the Most beautiful Women: Golshifteh Farahani 51st, Terlan Parvaneh 88th
سودربرگ قسمت دوم شیوع را میسازد | Steven Soderbergh Working on ‘Philosophical’ Sequel to Contagion
نقد فیلم تنت: انتظارات بزرگ نوشتهی خسرو نقیبی
جیمز گان آغازگر رؤیای کراساور مارول و DC؟ | James Gunn Reveals Dream Marvel and DC Crossover Project
خبر
پایان فیلمبرداری «قهرمان» فرهادی | The end of filming Farhadi’s A Hero

پایان فیلمبرداری «قهرمان» فرهادی
آرتتاکس – گروه سینمای ایران:#قهرمان نهمین فیلم #اصغر_فرهادی پس از ۷۵ جلسه فیلمبرداری، روز شنبه، ۲۹ آذرماه طبق برنامهریزی انجامشده به پایان رسید.
#امیر_جدیدی، #محسن_تنابنده، #فرشته_صدرعرفایی، #سارینا_فرهادی و جمعى ديگر از بازیگران كه اغلب آنان چهرههاى جديد هستند در این فیلم ایفای نقش کردهاند.
تدوین فیلم توسط #هایده_صفی_یاری آغاز شده است.
The end of filming Farhadi’s “A Hero”
Asghar Farhadi’s ninth film “A Hero” ended on Saturday, December 20, after 75 filming sessions, according to the schedule.
Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh, Fereshteh Sadr Orafaei, Sarina Farhadi and a group of other actors, most of whom are new faces, have played roles in this film.
The film was edited by Hayedeh Safiyyari.
.
#asgharfarhadi #ahero #amirjadidi #mohsentanabandeh #sarinafarhadi
از مجموعه تحلیلگران عصر ارتباطات بیشتر ببینید:
آرتتاکس را در توئیتر، تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
کیدتاکس Kidtalks.ir | کیدتاکس رسانه تصویری کودکان و نوجوانان
تکتاکس Techtalks.ir | اولین رسانه تصویری فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران
خبر
گزارش یک رسانهی امریکایی دربارهی فیلم شهاب حسینی | IFC Midnight’s Iranian Horror Movie ‘The Night’ Traps a Couple Inside a Hotel Room Next Month

گزارش یک رسانهی امریکایی دربارهی فیلم تازهی شهاب حسینی
آغاز اکران فیلم «آن شب» از ۲۹ ژانویه
آرتتاکس – گروه سینمای ایران: رسانهی Bloody Disgusting در گزارشی خبر از اکران فیلم «آن شب» در آمریکا منتشر کرده. «آن شب» با بازی شهاب حسینی قرار است در تاریخ ۲۹ ژانویه ۲۰۲۱ نمایشش را در سینماهای آمریکا آغاز کند. آنچه در ادامه میخوانید گزارش این رسانه دربارهی نخستین تجربهی فیلمسازی کوروش اهری در مقام کارگردان است.
شرکت IFC Midnight برای اکران «آن شب» فیلم ترسناک روانشناختی کوروش اهری در امریکا تاریخ تعیین کرد. این فیلم ایرانی با بازی شهاب حسینی قرار است در تاریخ ۲۹ ژانویه ۲۰۲۱ در سینماها اکران شود. این فیلم به عنوان اولین فیلم تولید شده ایرانی در ایالات متحده است که با دریافت مجوز نمایش از ایران، بناست بصورت همزمان اکران شود.
به گزارش سایت IFC Midnight، «آن شب» فیلمی ترسناک، دلهرهآور و معمایی به نویسندگی کوروش اهری و میلاد جرموز محصول سال ۲۰۱۹ است. «آن شب» که در آمریکا فیلمبرداری شده اولین فیلم بلند کوروش اهری است.
داستان فیلم در مورد زوج جوانی است که به همراه دختر یک سالهشان خود را محبوس در هتلی قدیمی مییابند. علیرغم تلاششان برای اقامتی دلپذیر در این هتل عجیب و وهمآور، نیرویی خارجی آن دو را وادار به ابراز رازهای درونیشان که از یکدیگر پنهان نگه داشتهاند میکند. آنها با دقت همه چیز و هر کسی را که در مسیرشان قرار دارد زیر سال میبرند. در این فیلم جورج مگوایر نیز بهعنوان بازیگر نیز حضور دارد.
«آن شب» فیلمی از کمپانی ماموت پیکچرز است که با همکاری کمپانی سون اسکای اینترتینمنت ساخته شده و از عوامل هالیوودی آن میتوان به الکس بروتو به همراه جفری الارد (سرمایهگذار فیلم «کشتار با اره برقی در تگزاس») و شریل استارولاکیس (فیلم «نگهبان شب») اشاره کرد. تری جرج (برنده جایزه اسکار) نیز مشاور محمد درمنش (تهیهکننده فیلم) است.
در این فیلم بازیگران و عوامل متنوعی متشکل از مهاجران عمدتاً ایرانی که شهروند قانونی / دارندگان گرین کارت یا ایرانی-آمریکایی متولد آمریکا هستند، به کار گرفته شدهاند.
ببینید: تریلر فیلم «آن شب» به کارگردانی کوروش آهاری و بازی شهاب حسینی
IFC Midnight’s Iranian Horror Movie ‘The Night’ Traps a Couple Inside a Hotel Room Next Month
FC Midnight has set a date for director Kourosh Ahari‘s psychological horror movie The Night this week, the Iranian film set for release in theaters and at home on January 29, 2021.
The press release details, “The Night went into production in the US in 2018, at the onset of Trump’s Iran
از مجموعه تحلیلگران عصر ارتباطات بیشتر ببینید:
آرتتاکس را در توئیتر، تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
کیدتاکس Kidtalks.ir | کیدتاکس رسانه تصویری کودکان و نوجوانان
تکتاکس Techtalks.ir | اولین رسانه تصویری فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران
خبر
هيأت داوران نخستين جشنواره فیلم «روزنه» معرفی شدند | Jury for first Rozaneh Film Festival revealed

هيأت داوران نخستين جشنواره فیلم «روزنه» معرفی شدند
برگزاری در دی ماه
آرتتاکس – گروه سینمای ایران: اعضای هیأت داوران، نخستين جشنواره فیلم «روزنه» که در دی ماه امسال برگزار خواهد شد، معرفی شدند.
سارا بهرامى، كاوه سجادىحسينى، رضا گوران، عليرضا علويان، خسرو نقيبی، كريم لکزاده و ندا هنگامى تيم داوری نخستين جشنواره فيلم ««روزنه» خواهند بود.
فراخوان اولين دوره جشنواره «روزنه» طی روزهای گذشته منتشر شد و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت. علاقهمندان میتوانند تا هفتم دی ماه سال جاری با مراجعه به سايت www.yerma-house.ir برای حضور در نخستين جشنواره «روزنه» ثبت نام و آثار خود را ارائه كنند.
طبق برنامهریزیهای انجامشده اين جشنواره در دی ماه سال جاری به دبيری ندا هنگامی در تهران برگزار خواهد شد.

پوستر نخستين جشنواره فیلم «روزنه»
Jury for first Rozaneh Festival revealed
The jury for the first annual Rozaneh film festival has been revealed as such: Sara Bahrami, Kaveh Sajadi Hoseini, Reza Goran, Alireza Alavian, Khosrow Naghibi, Karim Lakzadeh and Neda Hengami line up the jury members for the festival
Submissions have opened for just a few days and entries will be accepted on www.yerma-house.ir till 29th of December
از مجموعه تحلیلگران عصر ارتباطات بیشتر ببینید:
آرتتاکس را در توئیتر، تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
کیدتاکس Kidtalks.ir | کیدتاکس رسانه تصویری کودکان و نوجوانان
تکتاکس Techtalks.ir | اولین رسانه تصویری فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران
محبوبترینها
- آنونس3 ماه پیش
یک تریلر متفاوت از «قورباغه»؛ نخستین تجربهی سریالسازی هومن سیدی | Frog Series Official Trailer
- تلویزیون3 ماه پیش
اما کورین (پرنسس دیانا) و جیلین اندرسون (مارگارت تاچر) از بازی در «تاج» میگویند | Emma Corrin & Gillian Anderson on playing Thatcher and Diana
- تلویزیون2 ماه پیش
زندیا و سم لوینسون از اپیزود پیشدرآمد فصل دوم سریال «سرخوشی» میگویند
- آنونس2 ماه پیش
تریلر جدید سریال «وانداویژن» – جدیدترین اثر از جهان مارول | WandaVision Official Trailer
- تلویزیون3 ماه پیش
آنیا تیلور جوی و اسکات فرانک بازیگر و خالق سریال «گامبی وزیر» همدیگر را به چالش میکشند | Interview Anya Taylor Joy and Scott Frank
- خبر4 هفته پیش
گلشیفته فراهانی و ترلان پروانه در جمع صد زن زیبای سال ۲۰۲۰ | the Most beautiful Women: Golshifteh Farahani 51st, Terlan Parvaneh 88th
- خبر4 هفته پیش
سودربرگ قسمت دوم شیوع را میسازد | Steven Soderbergh Working on ‘Philosophical’ Sequel to Contagion
- سینمای جهان2 ماه پیش
آماندا سایفرد از فیلم «منک» دیوید فینچر میگوید | Amanda Seyfried talking about David Fincher’s Mank