معرفی نمایش لاموزیکا به کارگردانی علی تاجیک + آنونس
اختصاصی از آرتتاکس: معرفی نمایش لاموزیکا را به کارگردانی علی تاجیک و بازی هدی اساسی و مهران با کیفیت دلخواه ببینید.
از نمایش لاموزیکا بیشتر بدانید:
نمایش «لاموزیکا» به کارگردانی علی تاجیک از ۸ آبان در تماشاخانه آژمان اجرا میشود. این نمایش نوشته مارگاریت دوراس و ترجمه هوشنگ حسامی دارای دو پرسونا است. لاموزیکا نمایشی تجربی ست با بازی هدی اساسی و مهران مرادی داستان یک زوج را روایت می کند که چالش های مختلفی را از سر می گذرانند.
در کنار معرفی تئاتر لاموزیکا بیشتر ببینید:
متن اصلی روایت ناظر بر دیدار زن و مردی است که پس از چند سال جدایی قرار میگذارند تا در هتل با یکدیگر ملاقات کنند. اما در نمایش لاموزیکا بنابر شرایط موجود محل دیدار به یک سالن کنسرت تغییر کرد. به عبارت دیگر زن و مردی که چند سال پیش از یکدیگر جدا شدهاند حالا در یک سالن کنسرت با یکدیگر ملاقات میکنند.
در این نمایش مخاطبان دور یک میز که به حالت حرف بزرگ انگلیسی اچ (H) است، می نشینند و بازیگر زن و مرد در فضای خالی این میز نقش خود را بازی میکنند. در بخش موسیقی نیز ۲ ساز پیانو و ویولونسل به طور زنده و بداهه هرشب نواخته میشود.
از مجموعه تحلیلگران عصر ارتباطات بیشتر ببینید:
آرتتاکس را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
کیدتاکس Kidtalks.ir | کیدتاکس رسانه تصویری کودکان و نوجوانان
تکتاکس Techtalks.ir | اولین رسانه تصویری فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران

شاید دوست داشته باشید
کلوئه ژائو همچنان تاریخساز | با برگزیدگان انجمن کارگردانان آمریکا آشنا شوید
دعوت به سالن شعبده | یادداشت محمدعلی افتخاری دربارهی سریال قورباغه
جدیدترین تریلر مینیسریال لوکی| Loki Miniseries Official Trailer
داستان زنی که به دفعات خاکستر به آب سپرده | یادداشت گلبو فیوضی دربارهی فیلم تکههای یک زن
رسم مسیر فقدان| یادداشت خسرو نقیبی دربارهی فیلم تکههایی از یک زن
دوستان از این هفته دور هم جمع میشوند!|آغاز تصویربرداری گردهمآیی جدید سریال فرندز
تئاتر
نقد نمایش گرگاس ها: اثر هنری یک اثر درمانی نوشتهی سمانه پوربهلول

نقد نمایش گرگاس ها یا روزبخیر آقای وزیر
پس از حدود یک سال، چراغ سالن اصلی تئاتر شهر با نمایش «گُرگاس ها» کاری از گروه تئاتر «شایا» به نویسندگی و کارگردانی حمیدرضا نعیمی دوباره روشن شد. این نمایش با بازی بهناز نازی، بهنام شرفی، کامبیز امینی، امیر کربلاییزاده،کتانه افشاری نژاد، رضا جهانی، رامین ناصر نصیر، دنیا فتحی و صالح لواسانی از روز پنج شنبه نهم بهمن ماه اجرای خود را آغاز کرده و تا پایان اسفندماه هرشب ساعت ۱۸ روی صحنه خواهد بود۔
نمایش، روایت یک وزیر دارایی تازه منصوب شده است که قصد دارد با فساد فراگیر مبارزه کرده و مفسدان را با حکمی که از رئییس جمهور دریافت کرده، پاکسازی کند. او در این راه با موانعی روبرو می شود و مفسدان به شیوه های مختلف به دنبال تطمیع او هستند، اما همچنان ثابت قدم پیش می رود تا به سرچشمه های حقیقی فساد دست پیدا کند۔ تماشاگر با انتظار یک نمایش کمدی و مفرح وارد سالن می شود تا صد دقیقه از ته دل بخندد. درخط سیر اجرا ،همزمان با برآورده شدن این انتظار، برای تماشاگر اتفاق دیگری نیز رخ میدهد که فراتر از یک کمدی صرفن مفرح است. تماشاگر بین چند احساس متضاد معلق می شود؛ خنده، شادی، اندوه، ترس و خشم. اینجاست که نمایش، گرچه ویژگیهای یک گروتسک کلاسیکمانند، خوفناکی، رازآلودگی، تصویرهای فراواقعی دهشت انگیز، هیولاسازی، تحریف واقعیت و المانهای فراطبیعی را ندارد، اما همان معلقبودن بین احساسات متضاد و اغراق در بیان و بدن، ضرباهنگ کوبنده در حرکت و گفتار بازیگران، اجرا را در مرز کمدی و گروتسک پیش میبرد۔ مرزی ظریف که تقریبن تا انتهای اجرا یک دست باقی میماند. گروتسکی که مخاطب را در سطح مضحکه و تفریح نگاه نمیدارد، بلکه با جدیتی تلخ نیز روبهرو میکند.
دیالوگهای زیادی در نمایش وجود دارد که به نظر میرسد تنها قصد خندهگرفتن از مخاطب را دارند. اما همین دیالوگها، زیرکانه جدیت و تلخی موضوع نمایش را نیز هویدا میکنند. طراحی صحنه رضا مهدیزاده با المانهای بسیار ساده، فضایی شماتیک میسازد، شمایی از یک محیط چند بعدی و نمادین از رابطه بین مردم و مسئولین. فضایی که گاه سرسرهبازیهای کودکانه در معنایی نمادین را نشان میدهند و گاه سردی یک سلاخخانه عمومی را. طراحی صحنه مینیمال و طراحی حرکت به بازیگران اجازه آزادی عمل بیشتری داده و خلاقیت بازیگران روی صحنه کاملن مشهود است. کارگردانی با طراحی صحنه به گونهای تلفیقشده که اگر بروشور را نبینید، ممکن است تصور کنید که طراح صحنه همان کارگردان است. این امر نشانگر شناخت درست طراح صحنه و کارگردان از ابعاد سن سالن اصلیست. در سالن اصلی تئاتر شهر و تالار وحدت شناخت صحنه و تسلط بر فضا، معمولن تاثیر بسیار مهمی بر کیفیت اجرا دارد۔ حمیدرضا نعیمی از معدود کارگردانهاییست که در اجراهای پیشین خود در تالار وحدت این تسلط را نشان داده و اکنون این شناخت و تسلط را در سالن اصلی تئاتر شهر به مخاطب بازعرضه میکند.
در شرایط کنونی، این نمایش میتواند نقطهی عطفی درکارنامه حمیدرضا نعیمی و گروه شایا محسوب شود. پاندمی کووید-۱۹ در جهان و ایران باعث شکلگیری موجی از تغییر شده که شاهد استرسها و بحرانهای روانی زیادی در یک سال گذشته و مخصوصن چند ماه اخیر بودهایم. روان آدمی، بنا به ویژگیهایی که دارد به طور خودآگاه و اغلب ناخودآگاه برای حفظ بقای خود و سازگاری با بحران مجهز به یک سیستم دفاعیست که در روانکاوی کلاسیک و مدرن از آن با عنوان مکانیسمهای دفاعی یاد میشود. در واقع، ذهن در مقابل احساسات اضطرابزا با مکانیسمهای دفاعی واکنش نشان میدهد. احساسی در ذهن بیدار میشود (پنج احساس اصلی: شادی، غم، عشق ،گناه، خشم) و البته ترس که در دسته احساسات اصلی قرار نگرفته، ششمین احساس اضطرابزاست. اگر ذهن این احساسات را خطرناک ارزیابی کند، مکانیسم ناخوداگاه این است این احساس را با اضطراب جایگزین میکند و مکانیسمهای دفاعی برای مقاومت در برابر اضطراب هشداردهنده فعال میشوند. این فرآیند اتوماتیک بیش از ۱۲ میلیثانیه طول نمیکشد. بنابراین، شخص به جای تجربه احساس، علائمی چون تنش، استرس، افسردگی، سردرد، کمردرد، وسواس و سایر علائم جسمانی و روانی را تجربه میکند. علائم و نشانه هایی که بسیاری از ما در در دوران پاندمی کرونا تجربه کردهایم. حال این مکانیسم های دفاعی که از بدو تولد با ما همراهند به چند دسته کلی تقسیم میشوند؛ مکانیسمهای دفاعی بدوی، مکانیسمهای دفاعی ناپخته و مکانیسمهای دفاعی بالغ یا پخته. مکانیسمهای بدوی معمولن در دوران نوزادی و کودکی موثر هستند و در بزرگسالی تداوم آنها منجر به اختلالات روانی شدید میشود. مکانیسمهای دفاعی ناپختهای که در بزرگسالی از آنها استفاده میشود مانند دلیلتراشی، انکار و عقلانیسازی تا حدودی میتوانند به طور موقت کمککننده باشند. مثلن انکار بیمارشدن، انکار مرگ و از دستدادن عزیزان میتواند به طور موقت اضطراب و علائم روانی را کاهش دهد اما در دراز مدت اثرات مخربی دارد. و اما مکانیسمهای دفاعی پخته که از میان آنها میتوان به حس طنز و شوخطبعی اشاره کرد، مکانیسمهای بسیار موثری هستند. به ویژه در شرایط بحرانی حس طنز و شوخطبعی میتواند به کاهش استرس روانی کمک کند. حس طنز به معنای نادیدهگرفتن مشکل نیست، بلکه تلخی و گزندگی آن را کم میکند و بدینگونه مقابله با استرس و بحران کارآمدتر خواهد شد بهزیستی روانی افزایش مییابد. معمولن در شرایط بحرانی مانند زلزله، سیل و اتفاقات دیگر این مکانیسم دفاعی اگر فعال شود، مقابله استرس ناشی از تروما تسهیل میشو. از این منظر و با توجه به آنچه در مورد فضای کمدی_گروتسک نمایش «گرگاسها» با فعال کردن این مکانیسم دفاعی (خنده، طنز، شوخ طبعی) در تماشاگر در شرایطی که بحران کووید-۱۹ و استرسهای ناشی از آن در حال افزایش است، علاوه بر اثر هنری یک اثر درمانی محسوب میشود.
از مجموعه تحلیلگران عصر ارتباطات بیشتر ببینید:
آرتتاکس را در توئیتر، تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
کیدتاکس Kidtalks.ir | کیدتاکس رسانه تصویری کودکان و نوجوانان
تکتاکس Techtalks.ir | اولین رسانه تصویری فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران
تئاتر
توقف حضور بهنوش طباطبایی در نمایش محمد رحمانیان | Behnoush Tabatabaei gives up on “Love in the Days of Corona” due to censorship

آرتتاکس – گروه تئاتر: خبر توقف حضور بهنوش طباطبایی در اپیزودی از نمایش محمد رحمانیان با نام «بانو و گربهی ملوسش» به علت مخالفت ادارهی کل هنرهای نمایشی
توقف حضور بهنوش طباطبایی در نمایش محمد رحمانیان
بانو بدون گربهی ملوسش
تنها سه شب اجرا؛ و حالا بهنوش طباطبایی با انتشار یک ویدیو از دلیل کناررفتنش از نمایش عشق روزهای کرونا پرده برداشته و متنی نوشته در خداحافظی از این نمایش.
آنچه در ویدیو مشخص است، صحبتهای محمد رحمانیان دال بر مخالفت ادارهی کل هنرهای نمایشی با حضور یک دقیقهای گربهی همبازی طباطبایی در اپیزودی با نام «بانو و گربهی ملوسش» است؛ و به همین دلیل این اپیزود از جمع شش اپیزود نمایش حذف شده است.
بهنوش طباطبایی در یادداشتی که در صفحهاش منتشر کرده نوشته است:
نمایش «عشق روزهاى كرونا» پس از نمایش «روزهاى راديو» دومين تجربهی متوالى ناتمام من با نويسنده و كارگردانى بود كه هر همكارى با او جرأت و مسئوليتپذيرى مرا براى حضورى متفاوتتر و محكمتر از گذشته بر روى صحنه افزايش داد.
گاهى مونولوگهايى را كه او برايم نوشته و پس از گذشت سالها بر ذهن و قلبم حك شده مرور ميكنم و باز شعف اجراى آن نقشها مرا دربرميگيرد.
حرفم ساده است.
آقاى محمد رحمانيان!
از نمایشهای «ترانههاى قديمى»، «سينماهاى من»، «آدامسخوانى» و «آينههاى روبهرو» كه شبهاى زيادى با شوق روى صحنه رفتم تا نمايش «روزهاى راديو» كه لذت اجرايش را همهگيرى بيمارى كرونا از همهی ما گرفت و حالا نمايش «عشق روزهاى كرونا»
هميشه از شما چيزى آموختهام…
اينبار هم ياد گرفتم كه اگر همه دنيا بخواهند ارزشها، انگيزهها و شور و عشق و تعهد مرا نسبت به حرفهاى كه برايم مقدس است به هيچ انگارند ايستادگى كنم.
چرا كه پشت سرم كارگردانى را دارم كه چارچوبهاى حرفهاى و اخلاقى حرفهاش را هنوز در هياهوى صداهاى گوشخراش و سازهاى ناكوك از ياد نبرده.
چيزى جز سپاس ندارم.
آنچه شما يكشنبهشب روى صحنهی نمايشى كه به اجبار بايد آن را ترك ميكردم خوانديد در اين روزهاى قحطى اميدوارى بار ديگر چراغى در دل من روشن كرد.
من قوى ميمانم. نااميد نميشوم و صبر ميكنم براى آمدن روزهايى كه با قدمهاى استوار به صحنهی نمايش بازگردم، نه با قدمهايى لرزان و سست…
Behnoush Tabatabaei gives up on “Love in the Days of Corona” due to censorship
After only three days of performing, Behnoush Tabatabaei has revealed the reason she put “Love in the Days of Corona” aside. It seems the reason lies in Dramatic Art center’s disagreement with her bringing a cat up on stage for one minute in one of the play episodes.
از مجموعه تحلیلگران عصر ارتباطات بیشتر ببینید:
آرتتاکس را در توئیتر، تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
کیدتاکس Kidtalks.ir | کیدتاکس رسانه تصویری کودکان و نوجوانان
تکتاکس Techtalks.ir | اولین رسانه تصویری فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران
تئاتر
بهنوش طباطبایی در نقش خودش: آغاز پیشفروش بلیتهای نمایش «عشق روزهای کرونا» | Behnoush Tabatabaei stars as herself in Love in Times of Corona

آرتتاکس – گروه تئاتر: آغاز پیش فروش نمایش عشق روزهای کرونا به کارگردانی محمد رحمانیان و با بازی امیرکاوه آهنینجان، نوشین اعتماد، سیما تیرانداز، سعید توکلی، آرمین رحیمیان، راحیل زمانی، غزل شاکری، بهنوش طباطبایی، مبینا طبایی، نیما طیبی، مانیا علیجانی، مهتاب نصیرپور، افشین هاشمی و احترام برومند
بهنوش طباطبایی در نقش خودش
آغاز پیش فروش نمایش «عشق روزهای کرونا»
بهنوش طباطبایی در نمایش عشق روزهای کرونا کاری از محمد رحمانیان قرار است در نقش خودش روی صحنه برود.
در این نمایش که در فضای باز تالار وحدت بهزودی اجرا میشود، بهنوش طباطبایی قرار است در اپیزود «بانو با گربهی ملوس» بازی کند. عنوان این اپیزود برگرفته از اثری با عنوان «بانو با سگ ملوس» از آنتون چخوف است.
در این نمایش بهنوش طباطبایی به همراه گربهاش در نقش خودش با عنوان طباطبایی روی صحنه میرود.
همچنین این اپیزود با صدای محمد صالح علا نویسنده و شاعر اجرا خواهد شد.
پیشفروش نمایش «عشق روزهای کرونا» در سایت ایراننمایش آغاز شده است.
عوامل این نمایش عبارتند از:
- نویسنده و کارگردان: محمد رحمانیان
- تهیه کننده: آزیتا موگویی
- بازیگران به ترتیب حروف الفبا:
امیرکاوه آهنینجان، نوشین اعتماد، سیما تیرانداز، سعید توکلی، آرمین رحیمیان، راحیل زمانی، غزل شاکری، بهنوش طباطبایی، مبینا طبایی، نیما طیبی، مانیا علیجانی، مهتاب نصیرپور، افشین هاشمی و احترام برومند - ترانه سرا: حسن علیشیری
- پیانیست: سردار سرمست
- و با صدای محمد صالح علا، حمیده جعفری
Behnoush Tabatabaei stars as herself in “Love in Times of Corona”
Behnoush Tabatabaei stars as herself in Mohammad Rahmanian’s “Love in Times of Corona”. In this play, which will be performed in Vahdat Hall’s open space, she will star along with her cat in the episode “Lady With The Dog”, an adaptation from the story with the same name from Anton Chekhov. This episode will begin with a narration by writer and poet Mohammad Saleh Ala.
از مجموعه تحلیلگران عصر ارتباطات بیشتر ببینید:
آرتتاکس را در توئیتر، تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
کیدتاکس Kidtalks.ir | کیدتاکس رسانه تصویری کودکان و نوجوانان
تکتاکس Techtalks.ir | اولین رسانه تصویری فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران
محبوبترینها
- سینمای جهان2 هفته پیش
مارگو رابی: دوست دارم نسخهی کامل جوخهی انتحار اکران شود
- آنونس2 ماه پیش
تریلر سریال میر از ایستتاون |Mare of Easttown
- آنونس4 هفته پیش
اولین تریلر فیلم مسافران با بازی کالین فرل
- آنونس1 ماه پیش
آخرین تریلر انجمن عدالت نسخهی زک اسنایدر | Justice League 2021 Official Trailer
- آنونس6 روز پیش
جدیدترین تریلر مینیسریال لوکی| Loki Miniseries Official Trailer
- خبر1 ماه پیش
نخستین عکس از «خانهی گوچی» | First look:House of Gucci
- آنونس3 هفته پیش
اما استون در نقش کروئلا | جدیدترین تریلر فیلم کروئلا
- تلویزیون1 هفته پیش
دوستان از این هفته دور هم جمع میشوند!|آغاز تصویربرداری گردهمآیی جدید سریال فرندز